jueves, 12 de diciembre de 2013

UNS QUANTS LLIBRES PER NADAL


Ja estem molt a prop de les festes de Nadal !!!

I ens ha semblat una molt bona excusa per reprendre l’ activitat a aquest blog tant abandonat. I què millor que donar-vos unes poques recomanacions de llibres perquè els més petits puguin afegir-los a la, de segur, llarguíssima carta als Reis!! 

Començarem pels llibres il·lustrats, què millor que una bonica història amb unes il·lustracions precioses per abans d’ anar a dormir? Hi ha un munt de títols i aventures diferents, els que posarem aquí només son un petit exemple. 

FERES FEROTGES (Chris Wormell, JUVENTUD)

Al Joan, la seva mare li ha dit que no s’ apropi al bosc, ja que es podria perdre i està ple de feres ferotges... però com que és un nen, acaba entrant al bosc i, es clar, es perd. I allà es troba amb un ós, un lleó i molts altres animals i els explica que està amoïnat perquè el bosc és ple de feres i tots plegats es comencen a espantar molt... fins que arriba un monstre ferotge i tots fugen corrents... menys el Joan, que per fi ha estat trobat per la mare!!

 

EL LIBRO INQUIETO (Krickelkrakels, KOKINOS)

Un llibre interactiu amb el qual tindrem que col·laborar per poder passar les pàgines i veure com avança la historia... si anem seguint totes les instruccions que ens donen arribarem al final i a veure que passa!!! 


EL ROC APREN A LLEGIR (Tad Hills, JUVENTUD)

Un gosset es troba amb un ocellet que li vol fer de mestre i li ensenya les lletres, despertant en el Roc la curiositat per llegir i així, a poc a poc, aprendrà a lletrejar totes les paraules i podrà compartir amb l’ ocell un munt d’ histories.
 

Però no tots els llibres han de ser només per llegir, no... també tenim un munt de llibres amb què poden jugar.


LA CAPUTXETA VERMELLA (LA GALERA)

Si, la historia és la de sempre... però amb aquest llibre, a l’ hora que llegim el conte, podem gaudir d’ un petit “cinema” o, millor dit, “teatre”, ja que mirant per un foradet podem veure les escenes del conte com si fóssim a un escenari!! En el mateix format, també tenim la història dels Tres Porquets.
 


LA BLANCANEUS (LUPITA BOOKS)

També és una història clàssica, però en aquest cas el llibre bé acompanyat d’ una capseta que es converteix en la casa de la Blancaneus i amb les figuretes de cartró podem recrear la vida a casa dels set nans. També tenim altres contes com La Història del Ratolí Pérez.PETIT TEATRE D’ OMBRES (PÍMBALO)

No cal explicar gaire més... un petit teatre de cartró amb una pantalla per poder fer titelles amb ombres. Inclou unes quantes figures d’ acetat per poder aplicar als contes que nosaltres volem i amb la nostra imaginació podrem crear la resta de personatges i passar una bona estona interpretant els contes per als nostres amics i familiars!! 


EL MÓN DELS PIRATES (COMBEL)

Un petit conte de pirates que es va desplegant fins a convertir-se en una estora plena de pop-ups amb la que podrem jugar fent servir les figuretes de cartró que inclou.


Pels primers lectors, un munt de llibres, és clar. Però ara mateix contem amb una sèrie de col·leccions de fàcil lectura, amb personatges entranyables, ideals per convidar a gaudir de la lectura!!

PATATU (LA GALERA)

El Patatu és un pallasso despistat que viu en un turó i que té molts amics amb els quals li passaran un munt de coses divertidíssimes!!! A mes de la historia, al final del llibre trobarem uns quants jocs i cromos col·leccionables.


 

LA FADA PERLA (BEASCOA)

Tothom ha sentit parlar de les fades del jardí, però la Perla és una fada de ciutat, és la fada del Parc de l’ Alegria. Però també és una fada viatgera a qui li encanta visitar a altres fades arreu del món i compartir amb elles un munt d’ aventures.

EL PETIT DRAC COCO (LA GALERA)

Un petit drac aventurer amb el què els nens i nenes podran viure moltes situacions divertides i trobar molts personatges... alguns de bons, i alguns una mica... entremaliats?
 
Finalment, per els lectors més entrenats, un munt de misteris, aventures i molta, molta acció!!
 

TU TRIES L’ AVENTURA (VV.AA., HIDRA)

Viatges en el temps, aliens, monstres... tota mena d’ histories... Però aquests llibres els podràs llegir i rellegir un cop i un altre sense repetir-se mai, ja que les decisions dels personatges les prendrà el lector, i amb cada decisió la historia canviarà. Un sol llibre, un munt de possibilitats!!
TOP FAIRIES (Silvia Tarragó, EDEBE)

Descobrir que la teva natura és la de una fada per a una noia de 16 anys no deu ser fàcil i més quan això implica que has d’ anar a l’ Escola de Fades i allà descobreixes que, a sobre, les fades tenen prohibit enamorar-se dels nois humans!! Una màgica novel·la de la que fins ara s’ han publicat dos títols, SOMERSET i AURORA BOREAL.

 


SHERLOCK, LUPIN I JO (ESTRELLA POLAR)

El millor detectiu de tots els temps i el lladre més hàbil del món s’ alien per resoldre assassinats i robatoris i desfer els malignes plans del més pèrfids malvats. Si us agrada resoldre misteris, no tindreu millor companyia!!
PELICULIBROS (HIDRA)

Alguna vegada us haureu preguntat què passaria si els personatges de les pel·lícules sortissin de la pantalla? Doncs a aquests llibres trobarem un grup de nois que precisament es dediquen a capturar tota mena de monstres que el Malvat Guionista ha deixat escapar per què arrasin el nostre món!! EL llibre ve acompanyat d’ unes ulleres per poder veure les il·lustracions en 3D, com si estiguéssim al mateix cinema!
 

I fins aquí les nostres recomanacions, recordeu però que hi ha moooolts més llibres i moooool tes més aventures per què cada nen pugui trobar la història que prefereixi.
 
El més important és que recordeu afegir algun llibre a la carta als Reis, al Pare Noel, al Tió o a  qui calgui!! Llegir ens ajuda a mantenir actiu el nostre cervell, ens entreté i ens fa viure moltes aventures sense moure’ns del sofà o del llit o d’ on sigui que llegiu!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario