sábado, 10 de diciembre de 2011

KAMISHIBAI





Avui us volem parlar del KAMISHIBAI, un article que vam conèixer a traves d’ un client i que no hem dubtat a portar a la llibreria.

KAMISHIBAI es una paraula japonesa que significa “teatre de paper” i es una forma de explicar contes molt estesa al Japó des de fa segles.

La seva forma de presentar el conte fascina als petits i te una gran efecte de concentració, més que no pas altres tècniques narratives.

I com funciona? Dons d’ entrada hem de contar amb el “teatre”, en el nostre cas, hem portat uns teatres de fusta, que es poden plegar i guardar com una maleta.

El conte està format per una sèrie de làmines que tenen un cantó il·lustrat i l’ altre amb el conte, que es col·loquen al teatre ordenades correlativament i que es van passant per avançar en la historia.

Els contes que hem portat son trilingües, alguns castellà-anglès-francès i altres català-anglès-castellà. Tant el teatre com els contes son de mida A3.



Una forma divertida d’ explicar contes i que ens permet també crear les nostres pròpies histories, amb unes poques cartolines, uns colors i una mica d’ imaginació!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario